Известие

Collapse
No announcement yet.

Угасна в движение 156 2.4 JTD 136 hp.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Угасна в движение 156 2.4 JTD 136 hp.

Колеги, преди малко както си карах със 50-60 км/ч и дадох газ да ускоря ми светна чека (дюзичката) и колата угасна. След това не искаше да запали, чека си светеше. След около 5 мин. запали всичко нормално. Прибрах се и я закачих на лаптопа:

така, първото ми е ясно егр-а е изолиран. Втората грешка също - маркуча от кулера до колектора е сцепен и изпуска, ще го сменя тия дни.

Последната грешка обаче не ми харесва. Може ли да се дължи на тръгнала да си заминава помпа в резервоара, щото от 3-4 дни като дам на контакт и се чува едно бучене отзад в резервоара от помпата. Преди това не се чуваше. В смисъл да дава тоя сензор грешка заради ниско налягане на горивото от тая помпа.

Предварително благодаря на отзовалите се
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 hp.

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 12:13.

Comment

Филтъра е чисто нов на 500 км. Bosch, а горивото .. не знам вече два пъти зареждам от една (от двете в града общо хахах ...) бензиностанция в града, иначе зареждам на Лукойл (който е другата бензиностанция). Дали верно да е от нафтата ..? Дюзи .. не знам какво да гледам на тая диагностика, в смисъл какви показания трябва да ми дават дюзите, които да считам, че са ОК? Ако ли не, има такава за части тук и ще сменявам датчици и регулатори и от което се оправи - това ще да е.
      А тая помпа що така се разбуча тия дни не знам .. има гориво в резервоара и бучи доста силно?

Comment

...

Comment

Щом осезаемо бучи помпата, аз бих обърнал внимание първо на това. Има случаи на разтопени помпи. Гледката хич не е приятна, да не говорим, че е и опасно.
          Едва ли ще спре да бучи, като заредиш гориво от друга бензиностанция.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами в събота ще отворя първо помпата в резервоара и след това ще карам по реда гориво-датчици.

Comment

...

Comment

Утре ще налея отново от лукойл-а и ще споделя впечатления .. дано ми се размине само със това! Ако ли не ще пада разглабване

Comment

...
                  Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 12:14.

Comment

...
                    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 12:14.

Comment

Колеги, днес на обяд спрях и след малко реших да тръгна .. дадох на контакт и помпата не се чувале вече ... чека светна - колата не пали . Мисля си, че помпата се предаде. Пуснах обява тук във форума, че купувам такава ... Проблемът май ще се окаже тя.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Comment

Първоначално публикувано от nmarinov Покажи съобщение
                        Колеги, днес на обяд спрях и след малко реших да тръгна .. дадох на контакт и помпата не се чувале вече ... чека светна - колата не пали . Мисля си, че помпата се предаде. Пуснах обява тук във форума, че купувам такава ... Проблемът май ще се окаже тя.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
                        Закачи я на диагностика. Най вероятно се е скапал датчика на коляновия вал. Ако е от него като изстине колата трябва да запали. Другото вероятно е клапана за високо налягане да се е прецакал - малко вероятно е да е помпата в резервоара.
                        sigpic
                        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

А, що? Ако е карана все на "лампа" и през повечето време е била на сухо има вероятност да се предаде...
                          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                          ex Alfa 156 1,9 JTD
                          ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                            А, що? Ако е карана все на "лампа" и през повечето време е била на сухо има вероятност да се предаде...

Ми щото практиката показва че вероятността да се прецака помпата в резервоара пред регулатор или датчик К.В. е може би 5%
                            sigpic
                            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Аз имах една 607-ца .... Сменил съм има няма 5 помпи в резервоара
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                              Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                              Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Working...
                              X